ZELFSTANDIG COMMUNICATIEspecialist

Als zelfstandig communicatiespecialist en tekstschrijver richt ik me op redactie, communicatie & pr en storytelling voor (educatieve) uitgeverijen, non-profitorganisaties, onderwijsinstellingen of (semi-)overheid en voor bedrijven. Met mijn journalistieke blik en jarenlange ervaring in zowel de landelijke media als de publieke sector draag ik graag bij aan de professionalisering van communicatie door organisaties, zowel online als offline.  

HOOFDREDACTEUR

Tot maart 2018 was ik hoofdredacteur bij Kennisnet, de publieke organisatie voor onderwijs & ict. Ik hield me onder andere bezig met de profilering van Kennisnet en de kwaliteit van onze publicaties. Ook onderhield ik de relaties met de pers. Eerder leidde ik de inhoudelijke vernieuwing van kennisnet.nl en droeg ik bij aan de nieuwe kernboodschap.

JOURNALIST

Ik ben opgeleid als journalist en werkte voor oa. HP/De Tijd, Het Parool, Amnesty's Wordt Vervolgd en Nieuwe Revu. Als chef actualiteiten voor planet.nl maakte ik het begin van de online journalistiek mee, en als Amerika-correspondent deed ik verslag voor oa. de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) en Goedemorgen Nederland vanuit standplaats Washington D.C.

Terug in Nederland schreef ik veel over psychologie, pedagogiek en mediawijsheid voor publieksbladen als MIND magazine, Margriet, J/M en Flair.

Ook sociologie heeft mijn speciale interesse. Bij HP/De Tijd werkte ik op de redactie Samenleving, mijn artikel over zwarte crèches in Het Parool won de Journalist Award van de Europese Commissie en ruim voor #metoo schreef ik een coverartikel voor Esta over macht en seks. 

Al tijdens mijn studie schreef ik over onderwijs voor Trajectum en het Hoger Onderwijs Persbureau. Later werkte ik mee aan een flink aantal boeken en brochures van Mijn Kind Online en Kennisnet.

SCHRIJVER

Eind 2013 publiceerde ik mijn young adult-boek Smiley bij Bertram + De Leeuw Uitgevers. Ik geef regelmatig lezingen over Smiley op scholen en literaire festivals voor scholieren. Momenteel werk ik langzaam maar gestaag aan een tweede boek. 

Meer weten? Kijk ook op mijn LinkedIn-pagina.