BOOT_Smiley_klein.jpeg

Smiley

Smiley is mijn fictiedebuut. Dit young adult-boek vertelt het verhaal van een meisje dat bij de wreedste straatbende van Amerika terechtkomt en is gebaseerd op waargebeurde feiten.

'Smiley neemt je mee in een harde, gewelddadige wereld die weinig mensen kennen, maar die dichterbij is dan je denkt. De Mexicaanse Julia is veertien als ze verliefd wordt op Dante, een lokale bendeleider van de StreetMaffia, de meest beruchte latinogang van Amerika. Bij haar homeboys en homegirls vindt Julia de familie die ze nooit heeft gehad. Lid van de gang ben je voor het leven, maar wanneer het geweld meedogenlozer wordt, wil ze eruit. Julia besluit informant te worden voor de FBI. Tot ze onverwachts zwanger raakt, en haar dubbelrol tot een gevaarlijke confrontatie leidt.'

Ik geef lezingen op scholen en literaire festivals aan jongeren over Smiley en over gerelateerde thema's als groepsdruk en jeugdcriminaliteit. Een lezing aanvragen kan via De Schrijverscentrale.

RECENSIES

Interviews over en recensies van Smiley waren oa. te zien, te horen en te lezen bij Knevel & Van den Brink, Jinek, Spijkers met Koppen, BNN Today, BNR Nieuwsradio, De Telegraaf en LINDA. Verder krijgt Smiley regelmatig aandacht op blogs en ontvangt het boek goede reviews op bol.com en goodreads.com.

Bloedstollend spannend!
— Jongeren.blog
Rauw en meeslepend.
— Marja Pruis in LINDA.
Levendig verteld verhaal.
— NBD Biblion
Een boek dat je niet meer loslaat.
— Chicklit.nl